El Suprem es cura en salut

Tinc la sensació que el Tribunal Suprem ha rebaixat la condemna a Iñaki de Juana Chaos de 12 a 3 anys per evitar fer un segon ridícul després de la sentència de l'Audiència Nacional. De moment, cal estar esperançats amb la decisió judicial i confiar que la seva posada en llibertat no es faci esperar més del compte: ara és el govern espanyol qui pot decidir sobre el futur del pres que està en vaga de fam des de fa 99 dies. Per tant, cal valorar el criteri valent dels tretze magistrats de la Sala Penal perquè han demostrat que la rebaixa s'ha produït perquè han donat prioritat al recurs degut a les condicions inhumanes en què es troba el pres, que està sotmès a una alimentació forçosa.

És positiu també lloar que una
foto i una entrevista publicada al diari The Times hagi servit per commocionar una part de la societat espanyola -sobretot la del País Basc- i promoure una benevolència judicial. Per tant, la sentència encara que vagi a favor d'un pres que va ser un terrorista sense escrúpols no dóna carnassa a l'odi i la venjança que reivindiquen mitja Espanya i, especialment, el PP. El Codi Penal ha pogut més que la pressió de la instrumentació política del cas. Magistrats... ja tocava!

Música / Wild Horses # The Sundays

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Eduard,

No tractem a aquest assassí com a una victima. Si és en vaga de fam és perque ell vol i si no menja per voluntat pròpia, doncs què vols que et digui, per mi que es mori.

Una persona que ha comès 25 assassinats a sang freda, per molt que la llei d'alguna manera ara l'ampari, per mi no es mereix viure.

Aquest individu no ens ha de fer cap llàstima.

MARTA MUNT ha dit...

anònim, estic d'acord amb tu.

MARTA MUNT ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Eduard,No tractem a aquest assassí com a una victima. Si és en vaga de
fam és perque ell vol i si no menja per voluntat pròpia, doncs què vols
que et digui, per mi que es mori. Una persona que ha comès 25
assassinats a sang freda, per molt que la llei d'alguna manera ara
l'ampari, per mi no es mereix viure.Aquest individu no ens ha de fer
cap llàstima.