Doctrina judicial

Que un ministre de justícia espanyol hagi de presentar tanta doctrina en el seu discurs de presa de possessió significa que els tentacles de la política predominen en tota la societat. La tensió entre el govern del PSOE i el PP va cada dia en augment i difícilment es rebaixarà fins a les eleccions generals que, en teoria, s'han de celebrar l'any vinent, tot i que s'especula amb la possibilitat que es convoquin a la tardor-hivern. El PSOE és conscient que amb el procés del Nou Estatut i la crisi oberta amb ETA ha perdut quota de mercat mentre que el PP comença a tenir la sensació que aquesta campanya de degast li acabarà donant els resultats esperats.

Mentrestant, des de Catalunya les coses es veuen diferents perquè aquí no sentim la pressió per aquesta pugna que cada vegada més traspassa en els àmbits de la societat. Si el govern de Zapatero ha triat Mariano Fernández Bermejo és perquè ja li interessa aquest perfil. I si el PP ha carregat de valent contra aquest nomenament és perquè significa un fre important contra els seus interessos per controlar la justícia.

I en aquest escenari mediàtic-judicial si mouen els interessos dels ciudants que, lluny de qualsevol disputa, reben la sensació que la justícia cada vegada més és monocolor. Fa dècades que no va existir, a finals de segle va ser vermella, durant el canvi al segle XXI va passar al blau i ara tornarà ser definitivament vermella perquè és un pilar que ningú que governa vol que sigui tan justa que sigui independent. Després, probablement, seria un perill per als vermells i els blaus.

Música / Feels Like Fire # Santana & Dido
PD: Un amic i alguns coneguts que són uns canallas, com els anomenaria Joaquín Sabina, han estrenat un bloc que no té res de confidencial però si molt d'anònim: és un diari molt urbà, personal atrevit i nocturn alternatiu. En definitiva, un cúmul de vides del Pla de l'Estany que van més enllà de la rutina urbanita. Vidalconfidencial.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

I a més el ministre era music i cantant a Los Cirros, sesenteros pop que trobareu a youtube...