El catolicisme es prepara per convertir-se en la religió dominant a la Gran Bretanya, un canvi que no passava des dels temps de la Reforma. El motiu d'aquesta tendència és la progressiva immigració que provés de països de majoria catòlica, com ara Polònia. I ho acaba de publicar el diari The Times, basant-se en els indicadors d'un informe del Von Hugel Institute, de Cambridge.

Segons la notícia, l'Església catòlica no s'ha oposat a l'arribada d'aquests nous devots, però a petita escala el balanç de la transformació ja és diferents: gairebé tots els capellans i els bisbes s'han vist sorpresos pels canvis. I la previsió és que la imatge del catolicisme a la Gran Bretanya canviï considerablement d'aspecte i passi d'un perfil anglès-irlandès a la baixa, a un rostre marcat pel seu origen multiètnic.

Però The Daily Telegraph també ha destacat la situació il·legal en què es troben aquests immigrants: es calcula que el 75% dels qui van a missa no tenen el permís de residència. Per tant, l'Església catòlica conviu amb el dilema de decidir per quin camí es decanta: el guany de clients que tanta falta li fa o bé prescindir dels fidels i deixar-los en mans del govern perquè els repatriï als seus respectius països d'origen.


Música / Once in a Lifetime # Talking Head