Quedem al Bar El Cercle, a tocar l'Ajuntament de Girona. Arriba amb retard i es disculpa. Un tallat curt de llet i amb sucre de canya, "perquè sempre he estat a règim", i un cafè. No crec que li calgui fer règim però suposo que, com molta gent, té les seves manies. "Diga'm quina dona no està a règim?", deixa anar mentre sembla llegir-me el pensament. Només asseure's i encendre's un Chesterfield ja comprovo la vitalitat que desprén i que transmet durant la conversa. És la tercera vegada que es presenta com a candidata del PSC a Castell-Platja d'Aro i, era fàcil de preveure, "a la tercera anirà la vençuda". I ho expressa mentre fa un gest com de victòria amb el braç.

Comença amb un to alt i el manté durant la trobada: com si no li passessin factura les tres reunions que va tenir en la tarda-nit anterior i que no li van permetre sopar. Se sent molt motivada perquè té ganes de "tornar la il·lusió a la gent del poble" perquè els setze anys de
Joan Giraut a l'alcaldia "ja són massa i imagina't si torna a guanyar. Seran vint!", proclama mentre exposa una sentència que no només hauria d'anar dirigida a l'alcalde d'Unió. "Tant important és entrar com saber sortir", clar que en la política com en tot en aquesta vida. Però en l'àmbit que ens ocupa ho raonament a l'instant: "Sobretot, quan has perdut la il·lusió per la gent i les ganes de transformar la societat". El poder és lògic que desgasti penso... mentre gesticula i posa un to de convenciment, però... els vots dictaminaran, de fet, com a tot arreu.

Il·lusionada, esperançada i amb ganes de transmetre bones vibracions dedueixo que són les pautes. I ho evidencia mentre recorda els resultats del 2003 que "per només un centenar de vots ens vam quedar sense entrar a l'Ajuntament". És per això que l'acord entre CiU i el PP (6+1) va provocar que el PSC i ICV (5+1) es quedessin a l'oposició. Ara té la convicció que la carrera d'obstacles per esgarrapar aquest regidor que li fa falta per governar serà molt dura fins el dia 27. "Un mes i mig de lluita diària".

Li agrada molt aixecar-se de bon matí, allà a les 7, i anar a córrer al seu ritme. Tenir un entorn com el
Camí de Ronda ajudar a fer-ho. Amb la calma de la Vall d'Aro, quan encara no hi ha la saturació de l'estiu, deu ser més facionant penso, mentre em convida un dia a gaudir de l'experiència en cas de guanyar les eleccions. "Veure vora mar, mentre corrres, els canvis d'estació amb aquest microclima que tenim a la Vall d'Aro és molt especial", promou. I l'excusa és bona perquè quatre dies després farà els 40, una edat que no amaga i que "no tinc perquè fer-ho". Admet que fa dies que no té temps per sortir a córrer i és perquè esta absorvida per l'inici de la campanya.

Mentre vaig recollint valoracions i parlem més de
Ségolène Royal, que "serà una llàstima si no guanya", i de referents com De Madre i De la Vega, s'acaba per definir en funció de l'horòscop. Com que és bessons té clar que no cal buscar massa per fer-se la idea de com és la candidata del PSC: "com a bona gèminis sóc romàntica, extrovertida, divertida, activa, amb amplitud de mires i molt reservada amb la meva intimitat". Un últim qualificatiu que convida a no preguntar més i a desitjar-li sort -com a la resta- amb un repte que afronta amb la voluntat "d'aprendre sempre de tot el què faig a la vida".

Música / Paraules d'Amor # Joan Manel Serrat

* L'home és presoner de les seves paraules i amo dels seus silencis *

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Eduard,avui m'he adonat del to de les teves paraules,no és que trctis millor la gent d'Esquerra que els del PSC com deia algun anònim anterior,és que sense adonar-te tens debilitat per les dones i interactuant,encara que no vulguis,aquesta sensiblitat et passa a l'escriptura.Amb la Dolors malgrat no haver-hi conversa íntima ni personal se't denota simpatia.Ah i endavant amb els cafès,els que et llegim cada dia aprenem molt de tantes personalitats diferents.

Anònim ha dit...

Eduard,
Vigila amb els del PSOE que són més socialistas que socialistes. Queda dit.

Anònim ha dit...

Doncs jo no n'hi veig tanta de simpatia, mira...
Dolors crec que la sort et farà falta noia, a mi no m'has inspirat massa, suposo que als del teu poble els n'hi inspires mes.
Petons.
Su.

Anònim ha dit...

No has explicat amic Eduard si aquesta noia tant bufona amb cara d'haver anat a Paladium (quina època aquella) o a Kamel, portava pantalons Armani o perfum Paloma Picasso. Crec que li quedarien bé.

Anònim ha dit...

Tampoc no sabem perquè aquesta noia critica els anys de Giraut a l'alcaldia, quan es presenta sota les sigles del partit politic que ens va fer empassar molts més anys Quim Nadal a l'alcaldia de Girona... Que no és el mateix cas, potser?

Anònim ha dit...

Si els referents d'aquesta senyora són la Royal, la De Madre i la De la Vega, ja està tot dit. Estic d'acord també amb un comentari que s'ha fet aquí: els socialistes critiquen els altres quan estan al poder, però callen hàbilment quan se'ls comenta com és que en moltes ciutats del país, des del Baix Llobregat fins a Girona, no hi alternativa possible al seu poder omnipresent de més de 3 decennis? Pel que fa a l'estatura política de la senyora, només cal veure-la en acció a Tele Costa Brava, o sigui, poca cosa, com els seus referents. Tanta paritat per arribar fins aquí!

Anònim ha dit...

Per cert, és molt millor aquest bloc que no pas el girona-confidencial. Crec que és el moment de sentar cap i tancar la paradeta. No et sembla, amic?

Anònim ha dit...

Eduard,
però tú no estaves a e_notícies?

Anònim ha dit...

Aquesta noia sembla pijeta però pot ser d'esquerres també, no jutgem la feina per l'aparença que això nomès es fa amb les dones...

Anònim ha dit...

Només faltava parlar de la parietat,quina vergonya!Quan parleu de dones sabeu despotricar,ara si el tema és l'home ja segur quetots són bons. Eduard,no te´ls escoltis continua interactuant amb dones siguin de l'àmbit que siguin i de les sigles que siguin,potser així alguns deixaran de fotre canya només pel gènere.Hipòcrites!

Anònim ha dit...

Dolors no te cregis masa alguns comentaris.perque creg que anal fondo aia una altre intensio. forsa i andaban que tot anira ve.. Ramon..