"I want to be a pilot"

Aquest és el títol del documental que ahir va emocionar fins i tot el director d'Intermón Oxfam a Catalunya, Francesc Mateu (centre de la imatge), durant la presentació del II Festival Internacional de Curtmetratges que organitza aquesta ONG arreu de l'Estat. Els assistents del Museu del Cinema de Girona van necessitar uns segons de silenci després de veure l'excel·lent treball de Diego Quemada Díez. En la barriada marginal de l'Àfrica un nen sense futur té un somni... No té pèrdua.

I Mateu va ser hàbil i va aprofitar la ressaca electoral per tocar el crostó als polítics perquè "després del Let it be dels Beatles", que va donar sentit al moviment de les ONG, el 0,7% "encara és una assignatura pendent". I una curiositat: no hi havia cap polític. I una casualitat: es van reunir més assistents que en alguns dels mítings dels que es van celebrar la setmana passada. I és que la lluita contra l'abstenció, valorada com a objecte i aplicada en la immediatesa, hauria de començar a per aquí. Peace on earth!

Música / Animal Nation # Peter Gabriel

PD: Per un aeroport intercontinental amb una gestió individualitzada. Més que un manifest.

PD2: El director del Festival Visa pour l'image de Perpinyà, Jean-François Leroy, s'ha mostrat molt crític amb el fotoperiodisme actual durant la presentació 19a edició. Motius tindrà.

PD3: Tudela Fruits, un web de venda de fruita per a invidents i creat des de Lleida. Un èxit.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb el teu raonament sobre el distanciament dels polítics envers la política de cooperació, però tots sabem que les ONG també tenen força cadàvers en els seus armaris perquè són llops disfressats de xaiets.