Tria el cèntric Moma Six Cafè "per estar tranquils" i m'agrada l'elecció. Es compleix l'objectiu. Som puntuals i demana un tallat. Tenia ganes de conèixer la Dolors perquè el nostre amic comú, en Camil Ros, sovint m'hen parlava d'ella i en lloava la sort de tenir una persona del seu perfil a l'executiva de la UGT. Camil, dixit. El 19 de març, el Dia de la Dona Treballadora, vam coincidir en un acte organitzat per la UGT i ahir vam trobar-nos per conversar.

Comença parlant del seu bloc i els blocs i les ganes amb què ha iniciat aquest projecte tan personal a la xarxa. Intenta resumir el per què de "les meves idees, pensaments,sentiments o simplement allò que el cor em diu en un moment determinat, i necessito expressar-ho", com signa a la capçalera. Però l'entenc. Tenia por, com molts, de no "tenir temps i no ser constant", però té una vitalitat i una energia que traspassa la pantalla plana. Així és que el domini Dolorsbassa.blogspot.com és l'efecte mirall d'un sentiment que cada vegada descriu a partir de la frase d'una dona. En el fons, escriu per retrobar-se a ella mateixa.

"Sóc una enamorada de Torroella". Amb això està tot dit. Després pot parlar i parlar i donar els seus arguments vitals però la filla del carrer Figueras té clar on són els sentiments que l'obliguen a pensar en casa seva, tot i que treballa i fa vida setmanal a Girona. I casa seva és infantessa i olors: sortir a passejar amb bicicleta, anar al mar de l'Estartit, el mercat, els veïns, el Montgrí, Ullà, Gualta... En definitiva, l'Empordà, l'Empordanet i la Mediterrània. "Té vida i et relaxa", dos motius per classificar un per què que comparteix amb persones que van apareixent al diàleg com Jordi Martinoy.

En Camil ja sabia què es feia el 2001 i per això "em va enredar" perquè formés part de la UGT. Provenia del món de l'educació -és professora de primària, "on hi tornaré"- i progressivament s'ha anat involucrant en el sindicat per les ganes de superar-se i prendre més i més consciència a base dels treballs de camp, "que m'agrada molt elaborar". Sous baixos, dones esclaves dels hotels, joves pressionats, la maternitat, la conciliació laboral... són un conjunts d'estadis que va definint per concloure que "la gent no n'és conscient". Estem malament rere les cortines dels grans números perquè les nòmines de 700 euros és una altra gran realitat del país.
La política queda per al final. I parlem de la política municipal en estat pur, que és la praxi de la política. Desprèn sentiment i ganes d'involucrar-se en el projecte d'Esquerra que encapçala Josep Maria Rufí a l'ajuntament. Caldrà esperar, producte dels nous temps, en els pactes que es produiran a partir del dia 27. Està convençuda que el projecte d'ERC a Torroella té futur i les vivències que ha tingut des del Nadal reflecteixen com és i com es viu la política municipal per a les persones que, sovint criticades i subestimades, tenen el valor de fer el pas amb la suma de projectes personals que es transformen en un conjunt de decisions valentes. Per tant, amb Esquerra i per Torroella, però sempre amb "la llibertat de poder dir no". És el destí de la seva independència. Com la que ara té en Josep -sort en l'elecció!- i la que en el seu dia tindrà en Pau.
Música / My Hometown # Bruce Springsteen
[La contra-interactuació ha de tenir un preu i si Bruce ens va unir en la primera conversa Raimon pot quedar en segon terme. My Hometown és un poble descrit per als fills i néts. És Torroella, és clar! I Salt, i Girona...]
[La primera frase que va donar sentit al seu bloc però "en tinc 60 més"]
PD2: A Mighty Heart. Emoció per la vida del periodista Daniel Pearl.
PD3: Romário Baixinho i el do per fer 1.ooo gols.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

La Dolors , desprén energia, és tot ella un projecte personal i la seva suma a ERC de Torroella és una decisió valenta i ferma.Estic segur que hi aporta tot i més, la conec bé, però també que serà una bona regidora a l' Ajuntament per ERC i per a tothom.Amb en RUFÍ fan un excel.lent TANDEM, i els desitjo tota la sort que es mereixen.Són treballadors,reflexius, valents, ferms i el que és més important s'estimen molt el municipi.ENDAVANT ERC

Anònim ha dit...

Has apostat fort per Esquerra, suposo que ho has pensat molt i que la teva decisió ha sigut un boom per molts.A Girona es diu que hauries tingut moltes més oportunitats amb el PSC, els tenies a tots a la butxaca i haguèssis conseguit tenir protagonisme més enllà de la política municipal.De tota manera, això indica que tu no busques la poltrona, ets decidida i coherent de pensament

Anònim ha dit...

La Dolors farà que ERC tingui molts més vots i que el partit pugui ser clau a Torroella. Endavant Dolors i força ERC!

Anònim ha dit...

entrar en el teu blog i llegir les frases i els teus escrits és molt interessant.ES NOTA SENSIBILITAT.Molt bé continúa aquesta feina i sobretot continúa sent com ets

Anònim ha dit...

endavant Dolors , endavant Eduard, endavant ERC

Anònim ha dit...

Dolors sàpigues que ERC et necessita a Torroella i sort que no t'has quedat amb en Margall

Anònim ha dit...

Fa 20 anys quan estava a Palafrugell, ja li deiem que tenia una lucidesa i una manera de fer de futur.Les seves alumnes estaven encantades i encara avui les companyes de feina són amigues seves.

Anònim ha dit...

No podia fallar que la Dolors ens tries en "Boss"com a cantant. Cada any vé al concert de BCN,es fa un autocar des de Torroella i ella no hi falla mai, jo diria que li ha seguit tots els concerts de BCN.Sort El dia 27 i ENDAVANT!