Interactuant amb Camil Ros (LII)

Quedem ben d'hora a la Devesa i abans ja s'ha espavilat per anar al mercat a comprar. Si hi ha poca gent, es va més per feina. Previsible. M'agrada que la seva parada de confiança sigui la "d'un pagès de Salt" i que tingui com a rutina anar-hi cada dissabte a primera hora. Però avui, Santa Rita i festa a molts ajuntaments, ha canviat l'ordre. "Jo dec estar en campanya tot l'any perquè vaig sempre al mercat i no només avui". Somriures per l'enginy. De fet, li agrada més intentar lluir-se als fogons que ser un bon gourmet i ja li deixo anar per quedar i demostrar els seus últims aprenentatges. I precisament l'Àlex Sáez, qui em va presentar en Camil fa un any, i jo som en ocasions els seus conillets d'índies. I disfrutem i ens agrada. Com m'agrada trobar-nos al Dúplex, protegits dels primers raigs solars del dia, mentre ell pren un cafè i una aigua.

Els seus origens són a Vallromanes i es classifica com un "immigrant del Tordera enllà" en una ciutat en la qual vol quedar-se. Ja són més de nou anys a Girona. "És a partir dels deu que es té la nacionalitat gironina?", deixa anar amb la ironina que el caracteritza. Atén una trucada al mòbil de feina i mentretant escolto un interlocutor sagaç parlant d'empresa, la patronal, les eleccions, dient que "un empresari que sigui de Girona i voti les esquerres és com un miracle"... i al mateix temps els efectes de Ryanair: a la taula del costat uns britànics parlen amb anglès mentre es preparen per anar a fer de turistes entre les parades.

"El destí" el va du a Girona però el vincle va ser la UGT, on és el secretari general i ho vol ser fins el 2009. Després acaba mandat i "ja es veurà". Mentretant valorarà la "pluralitat" del sindicat, el lideratge de Josep Maria Álvarez i l'afirmació que sovint deixa anar en forma de "perla": "tot i ser asturià, si molts catalans actuessin com ell, més bé aniríem". En relació al tòpic "Girona rai" té clara la resposta i que l'eslògan funciona per a només uns quants. "La realitat és una altra". Cert. Els clixés són per trencar-se, sobretot, si fa massa anys que duren. "L'altra Girona que jo veig és la del mileurista", avisa amb la sensació de tenir assumides les desproporcions que pateixen els joves que volen començar un trajecte familiar amb els preus dels pisos, les hipoteques, les guarderies...

Militant d'ERC des del 91, insubmís des del 94, secretari general de la JERC del 96 al 98 i empadronat a Girona, on votarà. "Sempre ho he fet i s'ha de complir". Estic convençut que sempre farà política i militarà perquè creu en la Catalunya d'esquerres des de que "de jovenet" va estructurar la seva consciència en la base del catalanisme d'esquerres i compromès socialment: "La qüestió social i nacional són dues cares de la mateixa moneda". Referents com en Pallach i Serra i Moret el motiven per tenir un compromís ideològic que massa sovint s'oblida en la política i que, com argumenta, sempre la política "no hauria de ser un instrument sinó una eina per transformar".

Parlem de Girona, Barcelona i Catalunya mentre rep un sms sobre la notícia de La Vanguardia especulant amb el possible acord a Girona entre ERC i CiU. Visió periodística interessada. Té clar que vol que continuï el govern d'esquerres a l'ajuntament i no té clar que pot passar en el panorama català perquè les municipals "sempre eren abans de...". Caldrà veure els efectes i els resultats de tantes llistes independents, tot i que no creu que el govern català d'Entesa passi un examen. Són en "clau local" i així les interpreta qui reclama una Catalunya lliure que "doni contingut social al discurs nacional".

Música /
Concierto de Aranjuez # Paco de Lucía

* Com ser d'esquerres i no morir d'espanyolisme i com ser independentista i no caure a la dreta*
["D'aquesta frase n'havia fet xerrades i tot!"]


PD: Bona iniciativa. Portabella vol promoure el turisme lingüístic i cultural a Barcelona.


PD2: El primer alpinista que conecta per mòbil des de l'Everest. Proesa tecnològica de China Telecom. El gegant ja ha despertat.

PD3: Tarantino aposta per
Un mundo para Julius, d'Alfredo Bryce Echenique.

PD4: Linkin park the end, el vídeo més vist aquesta setmana a Youtube.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Parlant de política en clau local , en Ros seria un bon alcalde d'ERC,no entenc que aquest partit no el tingui en una primera línea.
A la UGT ha fet una bona feina,com deia en Francesc Ferrer,de que hi és ell que hi ha pau,pluralitat i visió social.

Anònim ha dit...

En Camil és el present i el futur d'ERC. Li arribarà el moment

Anònim ha dit...

Et faltava dir que surt molt a les nits i que és gat-vell a la nit gironina

Anònim ha dit...

El que més m'ha agradat és la convicció d'aquesta persona i el que no m'agrada tant és el sindicalisme desfasat que apliquen alguns col·legues seus.

Anònim ha dit...

En camil és un home amb un gran futur. Crec en ell.

Anònim ha dit...

Confio plenament amb ell.És irònic-com es diu aquí, però fidel en les idees.És alegre amb els amics i seriós en el treball.Ës molt bon company.

Anònim ha dit...

ERC necessita a gent com en Camil, no anem sobrats.

Anònim ha dit...

Voleu dir que aquest no és un "pijo" de BCN que s'ha cregut que és més savi que els d'àquí i ha vingut a fer la primera pela.Suposo que cobra de la UGT, són d'aquells que cobren per fer ben poc i portar una bona vida.Té parella estable? Sempre se´l veu pels carrers i no saluda.Aquest potser defensa els treballadors però ser de classe obrera és una altra cosa,noi? Es un fitxatge d' ERC.Ja només faltava aquesta.

Jobove - Reus ha dit...

interesant el teu blog, si tens un moment passa pel nostre
http://telamamaria.blogspot.com, es troba a Reus Baix Camp
irreverent, iconoclasta, ecléctic i llibertari

gràcies per tot

Anònim ha dit...

En Camil i tu Eduard sou un perill. Ja n'heu fet alguna de grosa per Girona i no se us pot deixar sols.
Ens veiem
Marta