El «salt» de TV3


TV3 no passa per un bon moment i les explicacions de fa pocs dies de Joan Majó ho van corroborar. Les audiències ja no són les mateixes dels últims anys i aquest factor també és important perquè els guanys comercials en surtin perjudicats. De cara a l'exterior el que compte són les audiències i de portes endins el que preval són les xifres. I en aquests moments, el salt de futur de TV3 és un mal símptoma.

Hi ha diferents factors per analitzar la davallada: més competència en obert i en privat, la pèrdua de lideratge d'audiències a Catalunya, la consolidació d'Internet... cada vegada conec més gent que a les nits prefereix connectar-se a Internet que mirar la televisió. TV3 tenia la referència dels informatius, els entreteniments
d'El Terrat i, sobretot, el Barça per marcar les diferències. Però, ara, ni té en Francino, ni en Buenafuente i ni el Barça. I de la resta de la programació, encara té espais referencials com Polònia, Ventdelplà, El cor de la ciutat o les necessàries sèries de Joel Joan o els sempre constants 30 minuts, però si els indicadors per mesurar una televisió poden ser els informatius... amb això ja està tot dit. Són el millor exponent de la caiguda. Fins i tot, els diumenges aposten per la Fórmula 1 i l'èxit de l'espanyolisme amb Fernando Alonso que pels TN en l'horari habitual.

Música / Love Thing # Joe Satriani

PD: Neix la Plataforma 6 d'octubre, una altra eina més per la causa.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Good song and lovely blog. Congratulations

Anònim ha dit...

L'anti-occidentalisme dels informatius de TV3 és una vergonya per el país. Ni Al-Jazeera és tant parcial com Joan Roure & co. Jo, com a catalanista occidental i europeu, m'he passat a qualsevol tele espanyola abans que a TV3. Adéu TV3, és el que volíen en Montilla i el PSC. I Catradio s'aguanta per en Bassas, quan marxi Catradio baixarà com l'espuma

Anònim ha dit...

Un factor, al meu parer important, és la fidelitat,la que tenim per les nostres coses, no oblidem que d'aquesta televisió li hem dit "la nostra", una vegada arriba al poder un partit com el pscPSOE amb tot el que comporta, aquella solidesa que es tenia amb en Pujol s'ha perdut. Penso que part important d'aquesta davallada es que no tenim avui motius per segui tenint aquella particular fidelitat.

Anònim ha dit...

TV3 s'ha convertit en TVRES

Anònim ha dit...

La nostra és cada vegada més la seva, altrament dit la dels socialistes que volen la catalunya més espanyolista que mai. Catalans és hora que despertem!!!!!!!

Anònim ha dit...

Tenim la televisió més retro, només comparable a Telemadrid i alguna autonomica més, de tot Espanya.
One Kiss

Unknown ha dit...

Crec que t'has deixat el programa la Nit al dia de la Mónica Terribes. Per mi del millor que està fent TV3 actualment.