Els masos són la nostra història

Gràcies a la Mercè Vidal vaig tenir l'oportunitat ahir de retrobar-me amb l'Associació de Masos de Torroella i l'Estartit (AMTE), l'ara alcalde Joan Margall -ha aconseguit un repte molt meritori- i amb Josep Maria Rufí, amb qui m'agrada conversar. Després del debat del 3 de març amb els candidats, fins i tot abans de la precampanya, amb l'objectiu d'escoltar els programes més que de polemitzar, ara el nexe va ser la festa anual durant el cap de setmana. Ahir, al restaurant Jocs, més de cent persones i un pregoner de renom per donar més èmfasi a la festa: Rafael Nadal, director d'El Periódico.

Nadal va estructurar un discurs basat en la trascendència del camp en la nostra història recent i va elogiar les generacions de pares i avis que es van sacrificar en la pagesia. Ara, en una societat més mancada de valors, recordar la humilitat i el sacrifici de la pagesia en les dècades de l'especulació urbanística et dóna una visió d'on venim i fins on hem arribat. I el valor de l'associació de masos i la seva gent de preservar l'Empordanet més autèntic i alhora la nostra identitat els ha d'omplir d'orgull perquè segur que ha estat un camí ple de dificultats.

Música / Too Much Love Will Kill You # Queen & Luciano Pavarotti

PD: Al vespre, en arribar a casa, vaig tenir la sort de menjar un meló dels horts del pare i recordar-me del detall i la tasca de la Mercè i l'associació, i pensar en animar-los a què no deixin de donar sentit a l'associació.

PD2: Marcant gols per les nenes, una iniciativa especial i lloable.

PD3: Un bloc de notícies interessant: Now on web.