Roures, Jaume Roures


Just quan la competència en el mercat de premsa escrita és més dura, sobretot pel factor internet, resulta que ja està tot a punt perquè demà surti un nou diari. L'aposta de Jaume Roures, de nom Público, neix amb l'objectiu de ser un altre altaveu de referència. I en el fons, té el repte d'intentar captar lectors a El País i El Mundo, que són els protagonistes del monopoli i els causants de la Guerra Freda de l'última dècada. Jaume Roures, digui el que digui, surt amb la benedicció del govern i amb la motivació de convertir en or tot el que toca: Mediapro, La Sexta, Salvador, les pel·lícules amb Woody Allen... I amb l'atreviment de confiar la direcció en un periodista com Ignacio Escolar, un referent blocaire a la xarxa espanyola i de just 32 anys.

És indubtable que cada govern ha tingut un referent periodístic: Juan Luis Cebrián ho va ser en l'època del Felipisme i Pedro J. Ramírez, ho va ser durant el mandat d'Aznar. Ara, en les acaballes de la primera legislatura de Zapatero, Roures s'ha convertit en el nou referent periodístic (amb precedents com els de Polanco i Asensio) i l'home que vol entrar fort en l'escenari mediàtic. De moment, un diari amb mentalitat juvenil, que valdrà mig euro i que tots els guanys seran per als quiosquers. Jugada valenta d'un nou adversari a la taula de joc, que tothom desconeix i respecta, però que surt amb moltes fitxes per invertir.


Música / Immaculate Fools # Immaculate Fools

PD: Felicito Joan Badia per les declaracions que va donar a RAC1 sobre l'ensenyament de l'anglès a Catalunya. Cal una cultura més global i no traspassar el dèficit al professorat. Com sovint reflexiona el propi Badia: «Per educar un nen, cal tota la tribu.»

PD2: Bona entrevista de
Marta Cailà a l'emprenedor Dídac Lee, en el programa de dissabte al migdia.

PD3: Dinar amb
Camil Ros i Saül Gordillo, amb la paraula de Fausto Martí de retrobar-nos a L'Argadà. Vull que m'expliqui bé això del Rei i perquè la Girona empresarial és tan borbònica.

PD4: Atrevit i meritori article de Lluís Simón a la contraportada d'
El 9. En fan falta tants com ell...

PD5: El Liceu comença avui la nova temporada amb l'òpera Andrea Chénier i una exposició de Ramon Casas.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

És veritat que tens una llotja al Liceu?

Toni Ros ha dit...

Ahir l'Eduard Batlle, en un article publicat a El Punt [La catosfera, a mil per hora], va gosar incloure aquest humil blog dins la seva llista de blogs catalans de referència. Que déu l'hagi perdonat.

Val a dir que trobo a faltar Saül Gordillo. Dels 12 que formem l'alineació catosfèrica em crida l'atenció que n'hi ha 3 que escriuen els seus blogs en lengua castellana (Jaume Soler, Dídac Lee -que malgrat el .cat escriu en castellà- i Eduard Punset, aquest últim amb l'agreujant del .es) . Si no empren el català, Sr. Batlle, no formen part de la CATosfera.

Anònim ha dit...

Eduard, avui a RAC1 dins el programa d'en Basté i en la secció de Blogs, han parlat del teu, eren les 08:46, et faig saber l'horari per si vols escoltar-lo per podcast.

Mar ha dit...

ei, eduard, que avui has entrat al cel dels blocaires famosos de rac1!
enhorabona :)

Anònim ha dit...

Suposo que amb les preses, pel que he pogut llegir, l'edició va sortir amb moltes errades, suposo que un cop estabilitzat l'equip sabràn desemvolupar aquest nou projecte que ve a donar un nou punt de vista a la situació actual.

Salut i €