Fumar o no, Convergència o Unió

Salut comença a planificar una llei perquè s'acabi prohibint fumar en bars i restaurants -com passa a la majoria de països europeus més avançats- independentment de la seva dimensió. És un camí que no sembla tenir termes mitjos: fumar o no fumar, tot i les pèrdues inicials que això pugui suposar per al sector. De fet, un pare i un fill van marxar dimecres a la nit, a la mitja part del Barça, perquè el fill es queixava de l'excés de fum en el local. Comprensible.

Aquest mateix procés de futur de blanc o negre per al tabac i els fumadors és el que està patint la formació de CiU. Ara s'ha imposat la llei del silenci, però el trancament és inevitable. Un document intern del nucli dur d'Artur Mas m'arriba per correu i en aquesta bíblia queda clarament tipificat que es parla de refundació i d'afrontar un procés cap al catalanisme. Un document, en forma de proclama, que signaria qualsevol català que aspiri a l'autodeterminació. Però des de la derrota, l'oposició, i amb les mateixes cares de sempre aquesta refundació pot quedar com una utopia. Per vital i necessària que sigui. I d'aquí que s'hagi reactivat en secret el nom de Joan Laporta.
Música / Fidelity # Regina Spektor
PD: Em va agradar saludar ahir el periodista Jordi Bosch, en l'acte a Girona del naixement de la Fundació Jaume Casademont. Són massa records compartits de la infantesa.
PD2: Bona iniciativa matinal del programa de Jordi Basté amb la lectura de titulars d'alguns blocs del país. Mar Poyato afronta el repte a El món a RAC1.
PD3: El Barça commemora demà els 50 anys de l'estadi amb un partidàs. I ara la feina serà per a Norman Foster, que remodelarà el Camp Nou.
PD4: Surrealista però meritori: els bombers de Madrid compren amb els seus diners els GPS que necessiten els camions, que potser provenen d'Alemanya (per tant, de segona mà) perquè allà els han deixat per antics.

1 comentaris:

bacus ha dit...

Fumar o no fumar? q...