Èrem i som

Ve el monarca espanyol a Girona just dos dies després de la Diada i tots tan tranquils. Aquesta tarda serà rebut per les elits de la nostra societat i per la gran majoria dels qui ja els va bé aquest establishment: o sigui, els empresaris. I aquests són dels qui no els agrada manifestar-se i que no els maregin gaire. Almenys aquests no són tan cínics com alguns que obtinguda la bicoca proclamen que se senten convidats, primer, per la UdG en l'estrena del Parc Científic i Tecnològic i després, pels empresaris. Uns 600 convidats a la tarda i un miler, al sopar de la nit. Mentrestant, les manifestacions seran per als joves universitaris i independentistes que no entenen aquest concepte encara perquè molts dels qui ara menjaran el pica-pica abans protestaven contra la monarquia.

Bé, si després de l'Onze de Setembre tenim la sort que un arbre no ens deixi veure el bosc doncs és una elecció molt personal. I si l'excusa és que aquest Rei ja ens cau simpàtic, doncs també. Però després no utilitzem el doble joc moral de voler sortir a les dues fotos: la dels catalanistes, que sempre lluitaran perquè Catalunya progressi cap a la independència; i la de la beautiful people, que saps que sempre la necessitaràs si vols arribar a ser alguna cosa.

Música / 1973 # James Blunt

PD: Semàfor verd per a Manuel Cuyàs, dels que posa ell a RAC-1, per les seves cròniques durant la Diada a El Punt.

PD2: En Santi és un dels molts que avui treballarà des de la distància i ens vigilarà amb la màxima professionalitat, de fet... com sempre.

PD3: Un segle de vida de l'IEC i una exposició obligada. Primer centenari.

PD4: Els videojocs ja encapçalen la indústria audiovisual en vendes el 2006.

PD5: La coherència personal de Josu Jon Imaz. Un exemple de valor.

PD6: Rafa Garrido serà el periodista que liderarà el projecte del nou web que el Diari de Girona vol estrenar per les Fires de Girona. Premi merescut.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Eduard, al teu comentari hi falta un element de reflexió: ¿per quin motiu amplis sectors de la societat gironina consideren que convidar la família reial aporta un valor afegit als seus actes?. No es tracta només de les èlits, com dius tu. En els darrers mesos, la família real espanyola ha vingut convidada per ajuntaments com el d'Olot, per entitats com Astrid, per la Universitat de Girona, per la Cambra, per joves empresaris, etc...

Potser sí que alguns polítics gironins són cínics, en proclamar-se republicans i anar als actes on és present el monarca espanyol. Però un representant públic no ha d'estar tan lluny dels seus representats, no creus?. I desgraciadament els qui avui protestaran per la visita del rei, seran sectors molt minoritaris.

Eduard Batlle ha dit...

Compartim el punt de vista sobre la qüestió i crec que lamentem que en visites com la de la monarquia espanyola es posa de manifest la vanitat de l'espècie humana. I, en aquest cas, no és la dels espanyolistes ni la dels empresaris.

Anònim ha dit...

Vull lloar els teus articles
perquè m'han fet reflexionar sobre la meva presència al parc i he d'admitir que em sento orgullós de no haver acceptat la invitació.

Miquel

Anònim ha dit...

Jo també em sento orgullós de no haver acceptat la invitació.

Per cert, sabeu qui va tenir la idea de convidar el Borbó dins la UdG?

Pep

Anònim ha dit...

M'ha dit un ocellet que et vas quedar a dinar amb el Rei?