Albert Sàez

Segurament, Albert Sàez no és el millor periodista de Catalunya. Segurament, Albert Sàez no és el periodista català més mediàtic. Segurament, Albert Sàez és l'antítesi de personatges tan grisos com la Pilar Rahola. Segurament, Albert Sàez és un dels periodistes que té més sentiment de país. Segurament, per tot això, Albert Sàez ja no és el director adjunt del diari Avui.

Albert Sàez ha pres una decisió valenta, tal com va avançar ahir en exclusiva el projecte internauta de Miquel Sellarès, Tribuna Catalana. Ha decidit posar fi a la seva llarga etapa al rotatiu català perquè no se sent valorat. Doncs aquí no hi ha ningú que hi perdi més que l'Avui, la nostra professió i el país. Tant el Grup Godó com el Grup Planeta, i la Generalitat de Catalunya, es van comprometre a mantenir la línia editorial del diari, però això ha durat ben poc. De moment, a l'actual director Vicenç Sanchís el salven els convergents que formen el clan de les sobretaules de luxe al restaurant Via Veneto.
El seu adéu té molt a veure amb els temps que corren i deixa l'Avui pocs dies després que ERC hagi sortit del govern. Simptomàtic? El Grup Planeta i el Grup Godó controlen a mitges el diari i està clar que els interessen periodistes que s'involucrin amb un projecte que tingui un objectiu final que es pugui controlar. El rotatiu va iniciar la nova era amb el canvi d'amos amb força, però ha anat baixant el nivell i l'opinió catalanista ha quedat sedada.
Només un exemple de l'evident nou periodisme a l'Avui. Durant la polèmica del darrer premi Planeta, el diari havia de tractar la notícia de la nit a la secció de Cultura: la crítica salvatge de Juan Marsé contra la guanyadora, Maria de la Pau Janer . Què va fer el diari? Una trucada oportuna. Molt oportuna. I què és va decidir després? Doncs donar un ampli espai al premi guanyat per la Janer i empetitir la crítica de Marsé. O sigui: Explicar-la però que passés desapercebuda per als lectors. Què fàcil! I que diferent si això hagués passat tan sols uns mesos abans de la necessària compra del diari. Això sí, gairebé regalat als nous amos.
Admirat Albert, a partir d'ara et buscarem i esperem trobar-te ben aviat.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Perdona, però no entenc per quin motiu, per fer un panegíric a l´albert Saez, et carregues la Pilar Rahola, que es una de les periodistes més punyents que tenim a aquest país. A mi m´agraden tots dos i no faig com fa sempre aquest país, que per defensar algú, necessita carregar-se la resta.