Som més que un Land

Qui coneix el president d'un Land d'Alemanya? Em faig aquesta pregunta per intentar respondre tot l'enrenou que està provocant en la classe política el debat sobre el nou Estatut i com repercuteix en la societat. Esquerra, per exemple, és qui més car ho està pagant perquè els seus personalismes cada vegada li passen més factures. La direcció del partit comprèn més la necessitar de pactar amb les grans forces, mentre que les bases continuen fidels al seu estil i compromís d'autodeterminació.
Tot aquest debat, necessari per una banda però molt desgastador per una altra, se centra en personalismes que en moltes ocasions cauen pel seu propi pes. Cada formació, com que vetlla pels seus interessos, intenta penjar-se cada vegada una medalla sobre el nou text estatutari. Basem, per tant, el nostre futur reglament en unes persones que a casa nostra són les que dirigeixen els eixos del país, però que si ho mirem dins d'una perspectiva global queden desdibuixats en l'abisme degut al seu poc pes. Tenim el pes similar a un Land?
La Unió Europea, probablement, ens sobrepassa i nosaltres ens trobem capficats en mirar-nos el melic, discutir-nos, barallant-nos, apunyalant-nos sense pensar en què el nostre país només pot créixer a base de projectes, criteri, empreses punteres, bones infraestructures, polítiques socials, turisme, recursos, cohesió social...En fi, que qualsevol turista que ens estigui veient ara des del Delta, la Costa Brava, la Sagrada Família, el Montseny...s'emportarà una imatge de Catalunya i dels catalans que no serà la dels poders polítics i els seus personalismes sinó la del nostre interior més íntim, que el tenim, és magnífic i som tan individualistes que l'espatllem a base de només intentar aconseguir més vots. Si realment som un Land, probablement som el millor de la Unió Europea i nosaltres sense voler-ho veure

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Interesting website with a lot of resources and detailed explanations.
»