La lliga, la Champions i ara... l'Urquijo

El Banc de Sabadell no para perquè va fent integracions espectaculars com les de l'Urquijo. Aquesta és sonada però ja en suma unes quantes de prestigi que confirmen la seva progressió: el Natwest, l'Herrero i l'Atlántico. El banc del cada vegada més poderós Josep Oliu va creixent i sumant però un avís a temps: que no passi com el mític BBV, que quan va molestar a la capital, se'l va comprar i aquí es va acabar la possible invasió bancària del País Basc. Pobres bascos, un banc potentíssim que tenien i l'Aznar se'l va menjar sense despentinar-se.

L'Urquijo és el segon banc de negoci en sicav's més gran de l'Estat espanyol. Per tant, poca broma. Les sicav's són uns societats d'inversió per a gent rica, aconseguint ventatges fiscals i molts bons preus. Per tant, respecte!

I precisament l'Urquijo mou les millonades de personatges a l'estil Polanco i companyia. Són l'èlit de la capital o la jet-set, com es vulgui. Una dada que és prou evident: només uns trenta clients controlen el setanta per cent dels recursos de l'Urquijo. O sigui, tenen un poder que fa por. Per tant, atenció!

I les preguntes són unes quantes: Els vip's de Madriz es deixaran guiar pels gestors catalans? És per això que posaran el nom d'Urquijo SBP? Portaran les decisions d'inversió a Madrid o a Barcelona? Tindrem un altre cas "la Caixa" (la seu de Madrid cada vegada té més pes)? Tindrem un altre Caixa? La feina bruta es farà des de la seu de Sant Cugat? Quin serà el traspàs de diners cap a la seva gestora? I la plantilla, com quedarà? El personal de l'Urquijo té uns contractes blindats de "uau", per tant, rebran els treballadors catalans la retallada?

En tot cas, queden encara més esdeveniments que s'aniran confirmant en poc temps, però de moment..., ja tenim la lliga, la Champions i l'Urquijo. I ens queda el Nou Estaut! I ens queda... el Bankinter!!! L'Oliu ja hi té un ull posat. Per tant...


PD: Per cert, per què el mateix Oliu en el correu electrònic que va enviar a tots els treballadors per anunciar la compra va utilitzar primer en castellà i en segon lloc el català? Si, precisament, sempre feia servir el català i després la traducció al castellà.