Comença la precampanya

Si encara no en teníem prou amb el referèndum sobre el Nou Estatut i amb el trencament del tripartit, ja ha arribat l'hora de la veritat: Pasqual Maragall va avisar ahir de l'inici oficial de la precampanya amb l'anunci que convocarà eleccions després de l'estiu. Per tant, els partits es quedaran sense vacances aquest estiu, tot i que molts dels implicats en les sales de màquines ja s'ho temien. Doncs el millor que li podia passar el país és que Maragall entengués el batec de la societat i que trenqués aquesta dinàmica tan poc esperançadora i gens producitva. Ara, ja es pot dir: el Pacte del Tinell és història.

Trencada la partida de cartes, els jugadors tindran un temps prudencial per reflexionar, preparar-se a consciència i tornar a mesurar les seves forces. Canviaran alguns dels jugadors? Per començar, la clau està en el mateix President. Però a banda dels protagonistes i la incògnita Montilla, hi ha un fet important que obliga a reflexionar: com que és possible que no canviïn els líders, ni els partits, ni el sistema... està clar que falta sava nova. Però la de veritat. Ens manca, justament, aquell esperit que no aporta la gent que fa ja més de vint anys que és en política. Perquè ens entenguem, fa falta l'estil Laporta, però sense Echevarrías, perquè en aquest escenari seria imperdonable un error d'aquestes cartacterístiques.

La societat ja està per damunt d'aquests polítics que fa massa temps que governen i que la majoria ja necessiten una aturada. Si ells passen a la reserva però, el país no es frenarà. Potser es descentrarà durant un temps però després avançarà amb unes altres sinèrgies . Catalunya no ha de tenir por a res si es fan bé les coses; tan bé com s'han fet a Can Barça i en molt poc temps.