Se senten catalans els nous catalans?

La població de Catalunya ha augmentat la seva població en aquesta darrera década gràcies als nous immigrants. Si només fos pels considerats catalans la previsió dels experts en demografia és que no estava previst que el nostre país tingués un creixement. Per tant, gràcies als nouvinguts Catalunya ha augmentat i augmenta la seva demografia i la seva natalitat. I aquesta dada, com és lògic, passa en molts indrets d’altres estats europeus.

La procedència de la majoria d’aquests nouvinguts és la part més meridional de l’Àfrica, Amèrica llatina i l’Europa de l’Est. L’objectiu d’aquests nous catalans és adaptar-se a la nostra societat el més ràpid possible i amb la millor estabilitat. Tal com va expressar fa temps l’expresident de Catalunya Jordi Pujol, “és català qui viu i treballa a Catalunya”.

Aquesta afirmació llegendària és inqüestionable. Doncs ara resulta que en les últimes dades anunciades ahir, el nombre d’estrangers a Catalunya s’ha multiplicat per cinc. En aquesta gran bossa d’habitants és evident que hi haura ciutadans que tinguin la seva manera d’integrar-se a Catalunya i sentir-se catalans. No sé si tenen el sentiment de patriotisme o se senten el país com els catalans de tota la vida si és que hi ha catalans de tota la vida.Ni si tenen la obligació o el deure moral de ser catalans, però en tot cas és cada vegada més inevitable que els catalans de tota la vida els necessitem i desitgem el seu patriotisme. El seu catalanisme seria el seu i alhora nostre èxit.

5 comentaris:

EMFÀTIC ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
EMFÀTIC ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
EMFÀTIC ha dit...

Des del punt de vista d'un voluntari de la llengua, n'hi forces amb moltes ganes d'integració, però els hem d'ajudar i sóm capaços de mirar-los sense racisme? És complicat...i al mateix temps molt gratificant veure la seva evolució

Anònim ha dit...

Crec que més que catalans la majoria d'ells se senten espanyols. És el que més han mamat

Anònim ha dit...

Pot ser no tenen,tenim, el deret a sentir-nos espanyols? Ser catala i espanyol no es incompatible per mes que alguns s'empenyin en fer-ho creure.