ZP i Terribas

La nostra, TV3, es va vestir de gala dimecres passat per a l'entrevista que Mònica Terribas li va fer al president del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero. No era per a menys, en directe, en prime time, competint amb Camera café (Tele 5) o Hospital Central (Antena 3), que per cert van ser més vistos que l'entrevista, però així i tot s'hi van posar. Van desplaçar a Madrid un gran grup de professionals de producció i realització, perquè l'entrevista realitzada als jardins de la Moncloa, sonés i es veiés, com si fos al mateix plató de La nit al dia. I ho varen aconseguir. El vent, de tant en tant, els jugava alguna mala passada, però tot va funcionar. La Terribas, en el seu paper de sempre: dura i segura amb l'entrevistat, encara que aquest sigui el president del govern espanyol, el ZP del tarannà dolç i tendre. I cadascú se sabia el paper. Ella, fent les preguntes pertinents -impertinents en alguns moments com tocava- previstes i adequades en d'altres, i sempre amb el guió ben après per acontentar tothom.
El president Zapatero, simpàtic i alhora segur, amb convicció, i sabent que parlava per a Catalunya, per a aquells que li van facilitar l'arribada a la cadira presidencial d'Espanya. Ironïes del destí? No, sempre saben al PSOE que si guanyen a Catalunya, guanyen a l'Estat, encara que desprès no se'ls noti gaire (per cert, com ho tenim allò d'Iberia i El Prat?).
Tot va anar d'allò més bé, tot? Sí, i tant! Mireu si va anar bé, que el president Zapatero encara va preguntar estranyat al final: " Com és que no m'has preguntat pel Barça?... O no estava estranyat i més aviat estava pactat?... Que bons que som tots i com ens estimem!