Dick Tracy
La UE ha fet el ridícul amb la polèmica sobre els vols de la CIA a través del territori i el cel europeu. El ponent del cas en el Consell d'Europa, Dick Marty, ha estat el valent que ha defensat un cas flagrant però que molts països, per interès o por, han optat per camuflar. I és que cada vegada pren més força la realitat: els EUA van utilitzar aeròdroms com el de Son San Joan com a plataforma del llançament d'algunes operacions secretes. Però no ens enganyem, a Palma no només s'han realitzat aturades per carregar els aparells de combustible sinó que s'han portat a terme accions de segrest i trasllat de sospitosos. I la pregunta és: Amb tortures incloses?
El senador i fiscal suís acusa, de moment, 14 països membres de col·laborar amb actes il·legals. I la veritat és que són molts perquè això demostra que tenim uns 25 molt vulnerables, permisius amb el que interessa i realment abocats a satisfer els desitjos dels EUA. I després, la majoria ens manifestem contra la guerra a l'Iraq sense saber, en el fons, què fan els nostres governants per la porta del darrera.
A la UE no es podria permetre el que un país dominant com els EUA vulguessin. D'acord que el Tractat no diu res sobre els vols de la CIA, però quan es parla de violacions dels Drets Humans això ja és intolerable. I ara és Brussel·les qui té la patata calenta a les seves mans quan aquí hi ha responsabilitats de molts països, governs i parlaments. Començant per l'espanyol que, probablement, per fer la millor defensa d'un cas imperdonable culparà la Unió. I la impotència és que el Consell d'Europa és un organisme que pot investigar però que no pot sancionar.
Com més temps passi, més s'embolicarà la troca i més en evidència quedaran tots els implicats. I la prova és que ningú ha dit la veritat sobre unes proves evidents. Tothom menys un, és clar: Dick (Tracy) Marty.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

D'herois, n'està ple el cementiri que en diuen...per això em penso que en Tracy ho té pelut. Més que res perquè no hi ha res de nou en aquesta història d'utilització flagrant de l'espai sobirà d'un estat (o 25) per part dels EUA, per a fer de les seves. Però nosaltres tranquils que al Prat sembla que ni els espies americans hi posen el peu. Nosaltres si que ho tenim pelut....

Anònim ha dit...

jajaja!! us recomano molt entusiàsticament la següent imatge que val més que mil paraules. dos nazis ecspanyols ja s'han picat!
petons!