Joan, tu tranquil, Joan

L'exconseller de governació, Joan Carretero, ha quedat descansat després de buidar el pap a la revista El Temps. L'exalcalde de Puigcerdà ha exposat unes quantes veritats del que està passant a Catalunya des que governa el tripartit: de fet, feia massa temps que es mossegava la llengua. La llàstima és que els qui governen no tenen gaires ganes d'escoltar-lo i ja ha quedat com un enfant terrible.

Carretero sap que ara és el moment de passar la factura perquè ningú li ha agraït la seva tasca i, de fet, com que ja no tornarà a l'alta política doncs què millor que un home sigui fidel a les seves conviccions i vulgui el millor per al país. Ara, és lògic pensar que “és clar... ho afirma en un moment molt fàcil”, i és cert, però l'exconseller no vol seguir més el joc als qui manen. Perquè ni el clan de l'avellana li ha donat suport, ja que ells són els primers que el volien fora.

Ell, que el primer dia que ja no va ser conseller va tornar a posar-se la bata blanca, torna a viure al seu aire, però amb la pressió judicial per un cas que fa massa temps que dura. De fet, que un metge i alcalde canviï la qualitat de vida de Puigcerdà per la selva inhumana de Barcelona tampoc és una decisió massa intel·ligent si a la Cerdanya ets un dels amos.

En fi, ara ha saltat Carretero. I en aquest executiu, està clar que si vols la poltrona has de fer com el conseller Huguet que de polític radical a l'oposició ha quedat tan descafeïnat que ni se'l veu, ni se'l sent, ni se l'escolta. Un altra cas d'un polític que si parlés... Potser haurem d'esperar que ja no estigui a l'executiu per tenir un altre cas Carretero. Qui coneix el polític del Bages sap que més d'un quedarà molt mal parat.