Cent dies de llums i ombres

Avui es compleixen els cent dies del govern de José Montilla. Encara és massa aviat per fer una valoració que sigui definitiva però ja es van rebent les primeres impressions de com serà aquesta legislatura després de reeditar-se el tripartit, ara govern d'Entesa, per segona vegada. La personalitat del President transpua cada cop més en el tarannà d'aquest executiu, que es continua mantenint fidel al seu principi: govern de gestió i govern de gestió, amb discreció i sense estridències. Pero sense ideologia i si hi és, tens la sensació que és híbrida.

Són un conjunt de llums i ombres que anirem valorant i que les virtuds també s'engrandiran, però els defectes també. Demanaria més ideologia, més catalanitat i més Nou Estatut d'una vegada: en definitiva, la determinació dels polítics bascos. No és fàcil, d'acord, però s'ha entrat en una estadi de transició que no em convenç. I pel que fa les escletxes, en alguns departaments ja comencen a sorgir els parèntesi de calma tensa per culpa de la bipolaritat.


PD: M'alegro que la diputada Pia Bosch s'hagi atrevit a saltar a la xarxa i que sigui precisament el 8 de març. Ja saps que t'esperava. Ànims perquè segur que seràs un referent més.

Música / The Star of County Down # The Chieftains & Van Morrison