La Llibreria. Tallat descafeïnat "per no abusar de la cafeïna" i cafè. Va fumant mentre conversem i admet que ho hauria de fer "tan poc com pugui". "D'entrada, parlem-ne", reflexiona davant de qualsevol iniciativa municipal que se li plantegi. Doncs així comencem: sense guions i amb la mentalitat d'argumentar com vol avançar ERC a Girona amb una dona com a candidata. Esquerra té moltes esperances amb la capital gironina i Carod, quan va presentar el projecte l'any passat, ja va avisar que té la il·lusió que Girona sigui la primera capital catalana en conquerir.

Té la convicció que l'oportunitat li arriba en el moment just a aquesta mare que té un "cicle vital de cada set anys". I sempre que m'ho explica, somriu... mentre m'avança un "no" per a d'aquí cinc anys. De fet, tocaria. Són tres fills de 16, 9 i 2 anys que no perden la mare de vista, tot i el que podria semblar, perquè "cada tarda intento autoaplicar-me la conciliació familiar". I la felicito. Encara que això no vol dir que tingui temps per a ella i que, després de tenir un matí accelerat amb l'Estel (2) i l'Abril (9), a la nit "els bioritmes cauen en picat". Tot i això, s'ha atrevit amb el
bloc perquè és una "eina més per dirigir-se als ciutadans", encara que li agradaria anar a un gimnàs per mantenir la forma "però m'he de conformar en intentar anar a peu sempre que puc".

Explica que els polítics haurien de tenir assumit que són a la política per transformar les coses i que els regidors haurien de demostrar als ciutadans que hi algú a l'altre costat "encara que no tiguem cap bareta màgica". És cert. Moltes vegades la política municipal és qüestió de ser assequible i donar la cara: dos aspectes que haurien d'anar amb al càrrec. Qui està contenta de ser regidora de barri, doncs que estigui als servei dels ciutadans. I no en dubta.

Li plantejo si es repetirà el tripartit a Girona i reitera una vegada més el posicionament d'Esquerra en els darrers anys: dependrà dels ciutadans. Demostra que sap la tesi i quin ha de ser el rol d'ERC. Esperar els resultats i aquesta és la clau perquè Alsina pot ser la carta de Convergència. ERC ho sap i CiU, també. Però el PSC i ICV aspiren a sumar amb o sense ERC. Hipòtesis. En fi, que tanquem el parèntesi parlant de projectes de ciutat, com recuperar la Devesa, més espais verds, més dinamisme... un cúmul d'idees amb el propòsit de "simplificar la vida dels gironins i no complicar les coses".

Li demano que es mulli i em recomana que no deixi escapar l'ocasió d'interactuar amb dos polítics del seu partit, com Francesc Canet i Mireia Mata. Li dic que m'ho apunto. Les dues iniciatives ja estan en marxa perquè si sovint critiquem als polítics de no escoltar-nos espero no haver-m'ho d'aplicar després d'una conversa més llarga i sincera de l'esperat.
Música / Bon Dia # Els Pets
PD: Gràcies a tots els qui m'heu donat ànims i idees per a la taula rodona d'avui.
PD1: Em fa il·lusió que l'amic Jaume Soler s'hagi recordat que havíem quedat dijous per interactuar. Tot un detall.
PD2: Parlant amb en Joan, m'ha agradat que m'expliqués l'endemà del concert d'en Llach a Verges i la satisfacció amb què els habitants ho han celebrat i commemorat. Un somni merescut!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Eduard , demà la taula rodona és a les 19h?

Anònim ha dit...

Aquesta és l'Esquerra dels qui no governen, la que encara és mig creïble perquè és la del poble

Anònim ha dit...

La millor candidata del nostre partit era la Blanca Palmada. És així de fort

Anònim ha dit...

Una trepa i molt falsa. Potser bona imatge però res més. No és gens de fiar.

Anònim ha dit...

aquesta d'esquerra i nacionalista res, sort que tenim a la cup.