Ara el web d'El Periódico. La pregunta és així de fàcil: ¿Cree que el català està actualment en perill? Amb el cree! Una més. Segurament hi ha gent molt interessada en parlar amb la seva boleta de vidre o una vident que li permeti pensar que el català té els dies comptats a Catalunya i que ens convertirem en un reducte del castellà. Potser haurem d'anar pensant en retirar-nos al Pirineu com van fer els indis a la brillant pel·lícula Ballant amb llops. Però mentretant, mentre això només passa a Catalunya, també caldria preguntar-se què pot passar amb el castellà si en el món del business el domini de l'anglès és cada vegada més aplastant.


Mentre hi hagi projectes com els de l'Escola Bressola a Perpinyà -estrenen web-, conviccions com les dels jugadors Oleguer i Thuram i cròniques com les del periodista Toni Padilla a El 9, tindrem més esperances de les que molts es pensen. O és que la llengua es pot posar en un ràquing o una enquesta i valorar-la com si fos un detall tan frívol i simple de la nostra cultura. Els qui cauen en el parany i són catalans, són la satisfacció del triomf dels caçadors de llengua espanyols.

Música / Que Tinguem Sort # Lluís Llach

PD: Amic Xevi, enhorabona pel llibre amb Àlex Broch sobre Martí i Pol. Ja tinc ganes de llegir la teva crònica sobre el comiat de Lluís Llach a Verges. I en seran...

PD2: Ahir, per casualitat, vaig tenir la sort de conèixer Pere Condom, el promotor del Parc Científic i Tecnològic de la
UdG. Té la capacitat de projectar però per dinamitzar el parc, també necessita el suport de la societat gironina. Espero que accepti interactuar. Per cert, encara recordo quan vam coincidir amb unes jornades del saló e-tech.

PD3: Gràcies Susanna, per convidar-me com a ponent a la
Fira de Formació Professional i de Treball de Lleida, amb la modèstia del concepte d'interactuar al bloc i els reptes de les TIC.