De les bones paraules a l'acció

Zapatero va deixar caure el seu talant en la visita a Barcelona per intentar respondre davant la crisi de rodalies i les mancances de les infraestructres de l'aeroport del Prat. La visita era per valorar els avenços de l'aeroport però el caos a les vies ferroviàries va superar les previsions i va capgirar la notícia. Zapatero, de moment, poc pot fer davant d'aquesta situació tan endèmica però amb la predisposició sempre sembla que és més fàcil per evidenciar que s'ententen els problemes dels altres. Per què el president espanyol no va anar les estacions de rodalies?

La resposta tan calculada de Zapatero contrasta amb l'acció immediata de Rubalcaba, un ministre que agunta la pressió i resisteix com un corredor de fons. El ministre de l'Interior, l'únic que va superar la travessa del desert amb el PP, s'ha posat a l'esquena el cas tan polèmic de de Juana Chaos i continuarà amb velocitat de creuer, sempre amb les esquenes ben cobertes: els informes mèdics i els paràmetres judicials.

Rubalcaba ja no té necessitat de sortir immaculat de cada front obert, mentre que Zapatero necessita escapar-se de l'escenari cada vegada que es parla del pres basc per no perdre prestigi. Ara bé, des del punt de vista del dret a la vida, la dreta ja es pot anar mobilitzar com faria un partit d'esquerres si es trobés a l'oposició que Rubalcaba salvarà el govern amb fets i no talant.

Música / Song Beneath the Song # Maria Taylor