Interactuar amb el convidat o convidada és més fácil i còmode si aquesta persona també es projecta a la xarxa i és una antropòloga que confia en les TIC. Migdia, un restaurant, on arribo amb retard i veig que llegeix El País, diari al qual m'explica que està subscrita. Blocs, Educació, la UOC i la política són els eixos de la nostra llarga conversa. Dos cafès, a l’estil ristretto.

Parla i escolto sobre com ha d’afrontar els nous reptes el món de l’Educació en els inicis del segle XXI. No es cansaria d’aportar projectes i idees, amb la convicció de ser la primera sempre en fer el pas. Em demostra que és autoexigent. És difícil –alhora que em sorprèn– que una visió exterior coincideixi amb una valoració des de l’interior, però en aquest cas es produeix força. D’entrada, l’objectiu hauria de ser que l’Educació, considerada un dels pilars de la nostra societat, tingués la recompensa d’altres grans àmbits com poden ser la Justicia i la Sanitat. Però el prestigi és desigual. Coincidim.

Per tant, el repte seria reivindicar més invesions a les aules i més recursos per adaptar la nova immigració amb garanties i qualitat. No és fácil, d’aquí el desànim de part del col·lectiu. Però no es desanima i té l’esperança de lluitar des del seu servei perquè els canvis, encara que siguin a petita escala, suposin un progrés. Si s’evoluciona, segur que hi guanyaria el sistema i, evidentment, el país.

Li agrada molt Novo, un grup que em va descobrir Jordi Martinoy. Aquests dies gaudeix de la lectura de John Pilger, considerat l’hereu de Kapuscinski. És independent, però amb conviccions d’esquerres i ja ha tingut dues ofertes per anar a llistes diferents. Presumeix del seu gran esforç per sentir-se una catalana de soca-rel, sent com és professora de català. Almeria i las Alpujarras però, sempre seran especials. Són els orígens.


Música / Spiders web # Katie Melua


PD: La cançó era seleccionada. Des d'ara, també, la frase. Gràcies a tots/es qui m'heu donat ja dia i hora.

PD2: Agraeixo que la UOC i l’Ajuntament de Girona m'hagin convidat en una taula rodona per reflexionar sobre l’impacte de les noves tecnologies en la vida quotidiana.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Eduard,
No sé on penses que li arriba la Pia Bosch a aquestes dues últimes dones que has triat.
Moon

Anònim ha dit...

T'animo a continuar interactuant i espero que seleccionis bé els teus personatges. Ànims